Dansar i april

koppar, granit och masonit
Hej! Nu har jag laddat upp alla bilder (som jag har för avsikt att ladda upp) på flickr, så då är det väl dags att beta av inläggen. Är ni otåliga kan ni ju titta ditåt annars. Det blev nästan 600 bilder, men lyckades dra ned det till drygt en tiondel av den siffran. 
Vi tittar vidare på måndagen. Efter Karl Marx allée tog vi bussen en snabb sväng till Alexanderplatsen, och sedan efter en kaffepaus på valfri plats skulle vi mötas vid Altes museum. Bredvid hade vi Berliner Dom.
IMG_7961
Den ser nästan lite smutsig ut, men det visar ju också hur det materialet åldras 
IMG_7972
en liten fontän senare var vi vid Altes Museum
IMG_7966som låg bakom Lustgarten och har fin omgivning framför, bakom och åt båda sidorna. Ja, om man bortser kranarna. IMG_7968
och så såg Altes Museum ut såhär när man närmade sig
IMG_7981
Och här kan en verkligen se skillnaderna i föråldrad material och det som ersattes. Altes Museum fick ju, som många byggnader, restaureras efter bombningarna under andra världskriget. De nya bitarna i kolonnerna är alltså väl injusterade i sin plats, men den ljusare färgen är en tydlig ledtråd. Den tydliga reperationen är en ständigt närvarande påminnelse om den historia staden har. 
IMG_7993
Runt hörnet hade vi något betydligt mer sammanhållet att titta på. Nämligen tillbyggnaden till historiska museet som ritades av Ieoh Ming Pei.
IMG_7995
Väldigt sparsam med olika material, utan det var stål, glas och betong och alla dess möten som var ledande.
IMG_7998
IMG_7999
 Ärligt talat tyckte jag att den var lite larvig utifrån. men när man stod inuti, på den plats som såg så udda utifrån så förstod jag verkligen det organiska. Det var ju tvunget att ha den formen för att ge till exempel denna känsla när en titta upp i taket.
IMG_8006
handtryckt betong. 
IMG_8005
möte och samordning mellan material
IMG_8015
något som kanske ser oordnat på bild, men som var otroligt lätt att röra sig i 
IMG_8025
ljus som vägleder
IMG_8023IMG_8028
en byggnad som jag inte alls förväntade tycka om, men som nog var ett av mina favoriter under resan. En som egentligen förtjänar ett helt eget inlägg. Till slut fick vi sluta leta runt i den byggnaden, och istället gå vidare i området.