Dansar i april

paus!
HEJ! Nu är jag i Stockholm och har varit här i 3 dagar. Jag har hunnit jobba två, samt varit på dop och fotboll den tredje. Sist jag skrev här pratade jag om att jag velat tänka igenom ordentligt vad jag vill här på bloggen, och det vill jag. Problemet har varit en blandning av prestationsångest och ont om tålamod som gjort att jag fortsatt blogga utan egentlig tanke om innehåll samt väldigt ont om tid. 
När jag är i stockholm jobbar jag väldigt mycket. Efter ett år med studier och arbete i min takt är jag väldigt ovan vid fysiskt arbete, så även de dagar jag bara jobbar 8 timmar är jag väldigt trött och stirrar mest ute i trädgården när jag kommer hem. Och vissa dagar kommer jag jobba 10 timmar. Så jag hinner ju inte tänka igenom vad jag vill skriva. Och vardagen är rätt trist. 
Så jag tänker att jag släpper prestation, jag tillåter mig själv lite tålamod, och så tänker jag igenom vad det är jag verkligen vill. För jag har ju bloggat på olika platser sen 2006 (mind you, jag var bara 10 när jag skaffa min första blogg alltså) så jag vet att det är något jag vill och något jag håller kärt. Men hetsen att hålla igång får inte börja jobba emot mig.
 
Ni är säkert på semester nu och lever gottiga liv utanför skärmen, så vi ses helt enkelt när vi ses! Det vill säga när jag har något att skriva, och när ni har tid framför skärmen igen. 
 
Stora, mjuka omfamningar från Frida
I don't have places to be I have places to go
Kallar denna look jag ska resa idag. Vill inte se för sminkad ut pga kommer svettas i laster när jag packar/reser men vill se "fräsch" ut när jag åker tåg. för att fräschhetshets (läs fräsch-het's-hets) och för att you never know kanske träffar the one på tåg. eller. ah. 
baskar i sol
visar kärlek till hemstadis. har gett upp SPF på ärret och bestämt att mitt face är för viktigt för fula ärr, så lets go tape. 
*letar febrilt upp gammal bild med sol och fräschhet* Jag har två frågor till er. Varför klippte jag håret, och när det började se OK ut, varför klippte jag lugg? MVH vill kunna ha mittbena igen, MVH vill ha hår ner till brösties igen.
 
jag just nu
-tandläkarskräckshetsar. har iofs inte borstat tänderna sämre än förr men dricker ju mer öl. (mvh förtjänar inte såhär bra emalj & saliv pga HATAR att borsta tänderna pga "bestämde" mig för att få panikattack under tandborstning en gång, och nu är det permanent triggande område) har borstat tänderna i typ 5 min, vägrar äta, och ska borsta en gång till innan jag går ifall luften är farlig. Det ilade i en tand här om dagen när jag drack isvatten. fick panik.
- packar inte. har typ slängt halva min gaderob och alla skor i min väska, sen kom jag på att jag har klänningar också, så tryckte ned dem också. och 3 bikinis. tycker att en-och-en-halv månad i stockholm är alldeles för länge. 
- läser igenom alla blogginlägg som jag missade när jag hade data-torka och i princip bara läste och hängde och drack öl. så om ni får kommentarer på inlägg från veckor tbx vet ni varför
- längtar till vinter och snowboard
- funderar hur jag ska göra bloggis bästis place to be. tänker typ: mer politik & feminism, mer klädtips, mer OOTD, och lite träning & tips kring snowboard och longboard. 
- funderar om jag ska våga åka longboard igen. men typ rädsla är det farligaste när en åker, så borde verkligen inte om jag inte känner mig säker än. kanske på plan mark. 
 
hälsar nog in på bloggen snart! ONSDAGSNYP och SÅ 
puts, palett, prydlighet
två olika stadsdelar i Berlin, och det är inte riktigt så att jag kan sätta fingret på det. Men jag föll så fruktansvärt hårt.
Denna, mjukt kurvande byggnad ramar in området, för att ge känsla av trygghet. 
IMG_8285och in genom den porten som klasskamraterna stiger och en promenadsträcka i grönska leder till dessa. Självklara i sin karaktär, funktionella, med en palett som gör färgklicken framträdande men inte förvirrande.IMG_8316Vidare till Onkel Toms Hütte, ett bostadsområde i funktionalismens anda,  från 1926-1932. Dessa av Otto Rudolf Salvisberg, som ger litet sken av grekiska finputsade bostäder, men också den beständighet som jag ofta tycker hör 20- och 30-talets byggnader till.IMG_8322Och trädgårdsstadens princip efterlevs med lagom mängd verksamhet. Att inget projekt någonsin riktigt lyckades göra en trädgårdsstad till mer än en närförort till storstaden är obetydligt, för att det ligger ändå ett värde i att ha närkonsumtion och kommers i området, även om det inte är den oumbärliga konsumtionen. IMG_8325Jag avundas det omhändertagande som görs till dessa byggnader, det är en inspiration att något från 30-talet ser lika nytt ut idag. Och det får mig åter att blicka kritik åt dagens konsumtionshets, dagens inbildning att det innovativa går före det hållbara. IMG_8337och med risk för att härma min lärare rakt av, tänker jag på byggnadens möte med marken och naturen. Träden är strategiskt placerade, de ska se spontana ut, och ekollonen strör ut på det korta grågröna gräset. Trots byggnadens tydliga rektangularitet är mötet inte främmande, utan naturen välkomnas. samtidigt har den sin plats, den är bortspärrad från ingången, rännan och sedan gatan. IMG_8340IMG_8338
vidare åkte vi på eftermiddagen, men håll i hattarna för det tar en ganska ordentlig vändning från det tidiga 1900-talets ideal. 
 
Kramar så länge!